به گزارش ایرنا، این پایگاه اینترنتی خبری که در واشنگتن مستقر است، نوشت: از آنجا که ترامپ این روزها به دنبال عمل به تعهدات آمریکا در قبال برجام در عین انجام بازنگری در سیاست های دولت در مورد ایران است احتمالا بخواهد اینگونه تحریم ها را در هفته منجر به پانزدهم ماه می (بیست و پنجم اردیبهشت) متوقف کند.
به نوشته پایگاه مذکور به نقل از منابع خبری، اطلاعیه مربوط به توقف تحریم ها ممکن است به زودی، حتی در روز هفده ماه می (27اردیبهشت) یعنی یک روز قبل از سفر از قبل پیش بینی شده دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا به عربستان سعودی، سرزمین های اشغالی فلسطین، ایتالیا و بلژیک به عنوان اولین سفر خارجی وی در مقام رییس جمهوری آمریکا منتشر شود.
این پایگاه خبری افزود:دولت ترامپ درحال انجام یک بازنگری بین سازمانی تحت نظارت شورای امنیت ملی درباره سیاست های جامع آمریکا درباره ایران است.مقامات آمریکا می گویند تا زمانی که این بازنگری کامل شود، دولت به مفاد توافق هسته ای موسوم به برجام عمل خواهد کرد.
یک مقام وزارت خارجه بدون ذکر نام خود به المانیتور گفت 'تا زمانی که دستور توقف تحریم ها پابرجاست ما عمل به تعهدات خود ادامه خواهیم داد.'
توقف بخشی از تحریم های آمریکا علیه تهران که تحت عنوان لایحه ضد اشاعه آزادی ایران انجام گرفت قرار است 120روز پس از انتشار اولیه توسط دولت باراک اوباما رییس جمهور پیشین آمریکا منقضی شود ولازم است درهفته منجر به پانزدهم ماه می (25اردیبهشت) دوباره تجدید شود تا آمریکا به نقض برجام متهم نشود. توقف بقیه تحریم های هسته ای آمریکا علیه ایران قرار نیست تا صد و هشتاد روز لغو شود بنابراین نیازی نیست تا چند هفته دیگر تمدید شوند.
مقام وزارت خارجه مذکورافزود: 'دولت ترامپ روشن کرده است حداقل تا زمانی که این بازنگری کامل نشده است به برجام متعهد مانده و از این نکته اطمینان حاصل خواهد کرد که ایران به طور جدی در قبال خواسته های آن (برجام) پاسخگو خواهد ماند. زمانی که نتیجه گیری ها نهایی شود ما با چالش هایی که ایران ارائه می کند با شفافیت و قاطعیت برخورد خواهیم کرد.'
به نوشته المانیتور، مقامات آمریکا هنوز از ارائه یک جدول زمانی در مورد اینکه این بازنگری بین سازمانی کی تمام خواهد شد سرباز زده اند.
رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا در نامه ای به تاریخ 18 آوریل خطاب به کنگره آمریکا پایبندی ایران به توافق هسته ای را تایید کرد.
اما وی یک روز پس از آن درگفتگو با خبرنگاران حمایت ایران از آنچه که وی 'تروریسم' می نامید را محکوم کرد. تیلرسون گفت دولت آمریکا می خواهد از یک سیاست جامع در قبال ایران پیروی کند که به تمام رفتارهای شرارت آمیز این کشور رسیدگی خواهد کرد.
تیلرسون همچنین گفت که برجام 'به طور کامل تمام تهدیدهای جدی دیگر از سوی ایران را نادیده می گیرد.'
در عین حال وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آمریکا چه زمانی از توافق کناره گیری خواهد کرد تاکید کرد فکر نمی کند این کار سازنده باشد.
البته خود ترامپ روز بعد از آن رویکرد کاملا متفاوتی نسبت به برجام اتخاذ کرد.
وی دردیدار با پائولو جنتیلونی نخست وزیر ایتالیا در کاخ سفید گفت: 'آن (برجام) یک توافقنامه وحشتناک است. نباید امضا می شد، نباید به این شیوه ای که انجام شد درباره اش مذاکره می کردند.'
هرچند تنها دو روز قبل از این سخنان دولت او به طور رسمی تایید کرده بود که ایران به تعهدات خود به برجام عمل می کند، ترامپ گفت که ایران به 'روح' برجام متعهد نیست. وی افزود: 'ما داریم آن (برجام) را بسیار دقیق تحلیل می کنیم و در آینده ای نه چندان دور حرفی برای گفتن درباره آن خواهیم داشت.'
ریچارد نفیو مذاکره کننده پیشین آمریکا در مساله برجام به المانیتور گفت که دولت ترامپ از تقویم سیاسی ایران آگاه است. اما به هر حال این احتمال هنوز هم وجود دارد که ترامپ بخواهد هرگونه اظهار نظری درباره تعهد ایران به برجام را با سخنان شدید اللحن درباره رفتارهای منطقه ای ایران همراه کند.
وی گفت: من فکر می کنم آنها (مقامات آمریکایی) نسبت به این نکته حساس هستند که این هفته در ماه می یک زمان عادی نیست بلکه از نظر سیاسی دوره ای حساس برای ایرانیان است.